tillbaka till guider

VapeM8-Engangs-Vape-800-Puff-nikotinfri-Tropiska-Frukter

Kan man vejpa utgången engångsvape?

Det finns olika anledningar till att en engångsvape kan bli för gammal för att vejpa. Vi kommer att lista dom här nedan.

Förvaring

Om du inte förvarar din engångsvape på rätt sätt kan den till slut bli dålig. Engångsvape ska förvaras borta från höga temperaturer kan göra att din engångsvape blir dålig. Det bästa stället för förvaring är en mörk och sval plats.

Hur länge håller en Engångsvape?

Ja, engångsvape kan som de flesta konsumentprodukter, kan bli dåliga och för gamla för att användas. Men när de går ut varierar beroende på faktorer som temperatur, batterier, blosslängd och korrekt förvaring. Beroende på typen av engångsvape och märke, kommer de flesta vapes att hålla ett till två år efter tillverkningen. De allra flesta går dock att använda mycket längre än så, förutsatt att de är oöppnade. En oöppnad engångsvape håller i regel minst 2 år, men en del tillverkare skriver 1 år för att vara på den säkra sidan.

Olika Tillverkare

Till exempel så brukade Elf Bar skriva ett år som utgångsdatum tidigare, medans de nu ofta skriver 2år istället. Detta tros att det är exakt samma maskin och e-juice i. Så när det kommer till vapes som endast har ett år, så kan du som regel utan problem använda dessa i minst ett år extra. Det samma gäller för andra märken som Lost Mary, Zovoo och Geek Bar.

Se alla våra engångsvapes här.

Vad händer om min engångsvape har passerat Bäst före datum?

Batteri

När en engångsvape har passerat Bäst före datum kan det hända att batterikapaciteten blir påverkad. De allra flesta märken har dock en god marginal och kan med fördel användas efter utgångsdatumet har passerat.

Engångsvape med Nikotin

När en engångsvpae går ut i datum kan nikotinhalten i e-juicen sjunka. Du kommer eventuellt att märka detta eftersom du kanske kommer att behöva vejpa mer på grund av att du inte får i dig lika mycket nikotin som vanligt. Annars är allt som vanligt.

Kan man fortfarande vejpa en engångsvape som har gått ut i datum?

Likt matvaror så är det bäst att använda sig utav sitt smaksinne när det kommer till Engångsvape. En E-juice som smakar och doftar bra går att vejpa även om bäst före datum har passerat. Det är absolut inte farligt att vejpa en engångsvape som har gått ut i datum.

 

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.