tillbaka till guider
timglas frunk bar vape sverige

Hur länge håller en engångs vape?

Engångsvapes har snabbt blivit väldigt populära i vapingvärlden. Som du kan förvänta dig med nya ting så finns det fortfarande många gråzoner kring dessa. Eftersom det är e-cigaretter för engångsbruk, är den största oron exakt hur länge engångsvapen kommer att vara.

Svaret är inte så kort och rakt som du skulle vilja. Det krävs lite förklaring för att du ska veta vad du kan förvänta dig när du använder en engångsvejp.

Livslängden på din engångsvape beror på batteriet och tankens storlek. Premiummärken erbjuder bättre batterier och större tankar vilket gör att du kan använda tanken längre. Ett av de bästa sätten att mäta livslängden för en engångsvape är genom att räkna antalet bloss du kan få från enheten.

Hur många puffar får man per engångs vape?ivg-Bar-engangs-disposable-vape-pod-20mg-nicsalt olika smaker

Kolla in våra IVG Bars här.

De flesta engångs poddar kommer med information om hur många drag du kan få från den. Men det är bara en ungefärlig uppskattning. Det faktiska antalet puffar du kan få från en engångsvape beror på ett antal faktorer som inkluderar:

Vape batteri

Vape-pennans batteriet är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man avgör hur länge den kan hålla. Batteriet är vejpens bankande hjärta. I engångsvapes kan du sällan ladda batteriet (Förutom undantag som Voom Iris Mini). Om batteriet dör innan e-juicen är slut så kan du då inte använda den längre.

De flesta toppmärken har sina batterier beräknade. Så helst kommer vapevätskan att ta slut innan batteriet. Det är viktigt att göra lite efterforskningar för att undvika lågkvalitativa batterier som kan ta slut innan vape-juicen.

Temperatur

De flesta engångspennor kommer med en förinställd temperatur, eller effekt. Även om det verkar lockande att välja de med de högsta statsen, kom ihåg att ju högre den körs, desto snabbare kommer du att bränna coilen, vilket avgör hur länge coilarna håller. Om de bränner ut för tidigt kan du inte fortsätta att använda din vejp pod.

Längden på dina bloss

Längden på dina puffar kommer också att ha en betydande inverkan på livslängden på din engångsvape. Längre drag innebär att du använder mer vape-vätska med varje puff, och tanken töms snabbare. Du bör hitta den rätta balansen mellan din vapingfrekvens och längden på varje bloss för att få ut så mycket som möjligt av din e-juice och engångsvape.

Kolla in våra Elf Bar här.

Om du vejpar ofta tar din engångsvape naturligtvis slut snabbare, medan de mer blygsamma användarna kommer att kunna använda den längre.

Lagring

De flesta vapers vet inte detta, men var du förvarar din engångsvape kan påverka enhetens livslängd. Att förvara enheten nära rumstemperatur kan bidra till att förlänga enhetens batterilivslängd. Engångspods med kalla batterier kräver mer tid och förbrukar mer ström för att värmas upp. För bättre resultat och längre batteritid är det bäst att hålla enheten runt rumstemperatur. Om det inte är möjligt, försök att hålla enheten i handflatorna i några minuter innan du börjar använda den för att värma upp batteriet.

Olika typer av engångs vapes

olika typer av engangs vape aroma kingKolla in våra Aroma King engångsvapes här.

Hur länge en engångsvape håller beror också på vilken typ av vapepenna du har. Det finns inte många typer, så att göra ett val är inte svårt:

Vapepennor för engångsbruk

Detta är den mest grundläggande typen av engångspenna. Den är perfekt för nya vapers och vejpare som inte har engagemanget att underhålla en mer avancerad vejp. Engångs vapes levereras förfyllda med din valda vapesmak och batteriet är förladdat.

Varför inte också läsa: Varför smakar min engångsvape bränt?

En ecigg för engångsbruk kan hålla en dag eller upp till tre dagar, beroende på hur du vejpar.

Påfyllningsbara engångspoddar

Påfyllningsbara vape-pod kit kan rymma så mycket som 6ml vape-vätska, vilket ger dig cirka 200 puffar per penna beroende på din ritteknik. Pennorna levereras med refill och några av dem kan hålla upp till sex refills. De har dock inget laddningsbart batteri. Så även om du kanske har mer frihet med vape-juicen, måste du fortfarande titta på batteriet och använda det konservativt om du vill använda enheten under en längre tid.

Kolla in våra Frunk Bar här.

Om du letar efter en vape-penna som erbjuder mer frihet men som inte kräver så mycket underhåll och rengöring, kan du välja påfyllningsbara och återanvändbara vape-pennor. Dessa är fortfarande lite grundläggande men har lite fler funktioner och låter dig få ut mer av din vapingupplevelse. Enheterna är påfyllningsbara och batteriet är uppladdningsbart.

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
 
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.