tillbaka till guider
engångsvape smakar bränt

Min engångsvape smakar bränt

Oavsett vilken typ av engångsvape du använder kan du ibland uppleva en bränd smak. Det är ingen behaglig känsla och det finns olika anledningar till att din engångsvape kan smaka bränt, men den goda nyheten är att det lätt kan undvikas. I denna guide kommer vi att förklara varför och hur du kan undvika att din engångs vape smakar bränt.

Varför smakar Engångsvapen bränt?

En bränd smak uppstår vanligtvis när du tar för snabba och för hastiga bloss, bomullen som finns i din engångs vape hinner därför inte fuktas ordentligt och en bränd smak uppstår. Det kan även vara så att din engångsvape håller på att ta slut och att det helt enkelt inte finns tillräckligt med vätska kvar för att fukta bomullen. Båda dessa faktorer ger upphov till en bränd smak.

Är din Engångsvape helt ny?

Tänk då på att låta din engångs vape stå upprätt en stund innan och att du sedan tar försiktiga bloss i början. Låt även engångsvapen vila i cirka 20 sekunder mellan blossen, så att bomullen hinner att absorbera vätskan. 


Hur undviker man att en engångsvape smakar bränt?

1. Testa en annan vapeteknik

Som vi skrev i början av guiden tidigare kan en engångs vape smaka bränt på grund av att man tar för många korta och hastiga bloss, då detta torkar ut veken(Bomullen). Försök därför att ta längre, långsammare bloss, och sen till att vänta cirka 20 sekunder mellan varje bloss. Detta kommer att göra att bomullen får nog med tid att absorbera tillräckligt mycket vätska, som gör att det inte kommer att smaka bränt.

2. Undvik kyla

Under vintern i Sverige kan det blir riktigt kallt, detta påverkar din engångsvape. När temperaturen sjunker ökar viskositeten på e-juicen, dvs den blir mer trögflytande. Detta bidrar i sin tur till att bomullen för allt svårare att absorbera vätskan. För att minimera risken att det ska smaka bränt rekommenderar vi att använda din engångsvape i temperaturer mellan 0-30°C.

3. Ställ din engångs vape rakt upp eller vinkla den

Tänk på att alltid ha din engångs vape ståendes en liten stund innan du använder den. Det gör att e-juicen rinner ner och fuktar bomullen.

Om tanken nästan är tom kan du behöva luta din engångsvape, eller vända den upp och ner en stund, för att se till att du får in det sista av e-juicen i bomullen.

Om det är längesedan du köpte din engångsvape kan det vara så att bomullen har tappat lite av sin absorberingsförmåga, den suger helt enkelt inte upp vätskan lika bra som den gjorde i början. Genom att låta den vila en stund i en upprätt position så är det större chans att bomullen kan fuktas och du kan njuta av din engångs vape längre.


Se alla våra Engångsvapes HÄR

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.