VANLIGA FRÅGOR - FAQ

Vänligen läs vår FAQ innan du kontaktar oss.
Du hittar även svar på många av dina frågor i Våra Guider!

se.ismokeking.se vape sverige

frågor om Leverans/order

TPD är EU: s nya tobaksdirektiv. Det reglerar försäljningen av e-cigaretter och påverkar dess användare på följande sätt:

Från och med 2018 kan vi bara sälja e-juice i flaskor om 10 ml. Detta gäller endast e-juice med nikotin. Batterier och modar påverkas inte av TPD.

Ibland händer det att Potnord skriver att de levererat paket till din brevlåda/dörr, fast du inte har fått något. Läs mer i vår guide om vad det beror på och vad du kan göra.

Beräknad leveranstid inom Sverige beräknas till 2-4 arbetsdagar. Vi försöker skicka alla leveranser samma dag som beställningen görs.

För Sverige:  2-4 arbetsdagar.

För Norge: 3-7 arbetsdagar. Ditt paket kan dock tas in av tullen för en rutininspektion. Detta försenar leveransen. Se tullinformationen i norska FAQ för mer information.

För resten av Europa: 1-2 arbetsveckor. Frakt utanför europa kan ta längre tid.

Vi har nyligen skapat en svensk version av webbshoppen för att göra det lättare för våra svenska kunder samt för att få snabbare leveranser.
 
Det betyder att du måste skapa ett nytt konto på vår nya webbplats. Om du redan har gjort det men fortfarande inte kommer ihåg ditt lösenord kan du klicka på Glömt lösenord under inloggningen för att återställa ditt lösenord.
 
 
 
 
 
Vi rekommenderar att du väljer leverans med spårning eftersom det underlättar för oss att hitta din beställning om du har några frågor eller problem med leveransen.
 
 

Du hittar din order genom att klicka på spårningslänken i orderbekräftelsen. Du kan även använda appen Mina Paket där fyller du i ditt Telefonnummer eller Mail-adress för att spåra din försändelse.

Om du inte fått något bekräftelsemail, så beror det högst troligt på att det har hamnat i din Skräppost. Det kan även vara så att du har fyllt i fel e-mailadress när du gjorde ditt köp hos oss.

Din order kommer oavsett att packas och skickas så länge ordern är korrekt.

Om du har övriga frågor gällande din order kan du kontakta oss HÄR

På grund av de strikta TPD-reglerna i Danmark så har vi valt att inte skicka några produkter alls till Danmark.

övriga frågor

Vi har skrivit en hel guide om hur du lär att blanda din egen E-juice. Lycka till med blandningen!

Du hittar Guiden HÄR

MTL-tanken (Mun-Till-Lunga) har ett högre luftmotstånd vilket efterliknar rökning av en vanlig cigarett, detta gör MTL-tanken till ett bra alternativ för dig som vill sluta röka. Du kan även använda E-juicer med en högre nikontinhalt, vilket kan underlätta övergången till ett tobaksfritt liv.

DL-tanken (Direkt-Lunga) även kallat Sub-ohm har ett större luftflöde/mindre luftmotstånd och därför blir inandningen lättare och mer ånga bildas, smakupplevelsen i DL-tank är därför mer intensiv.

Nedan ser du en förklaringsvideo av skillnaderna mellan MTL och DL

 

 

I Kategorin Nybörjarkit har vi samlat produkter som är perfekta för dig som vill börja vejpa. Där hittar du flera helt kompletta kit som är enkla att använda. I vissa fall kan du behöva köpa till ett batteri, men i många kit så ingår det.

När du väl har hittat ett vapekit som passar dig så behöver E-jucie. Vi har över 450 olika smaker att välja bland, så vi är säkra på att du kommer att hitta någon som faller dig i smaken.

Du väljer helt själv om du vill vejpa E-juice med eller utan nikotin.

Här ser du våra olika alternativ:

Det enklaste sättet att hitta rätt coil till din vape tank är att använda vår sökfunktion uppe i vänstra hörnet.

Skriv in namnet på din mod/tank och klicka sedan på produkten. Väl inne på produktsidan så hittar du listan “PASSANDE PRODUKTER” (Se bild nedan). Där hittar du coils som passar till just din tank.

kamrytech gt e-pipa coil 0.5 ohm

(Besöker du oss via mobilen hittar du PASSANDE PRODUKTER om du scrollar ner efter produkten)

Ja, vi säljer endast till personer över 18 år. Genom att beställa från vår webbplats intygar du att du är över 18 år.

Vad är shortfills?

För att säga det enkelt: en shortfill är en flaska med nikotinfri e-vätska som inte är helt full.

Det betyder att det finns plats för att tillsätta nikotin i flaskan.

Vad är en nikotinshot?

En nikotinshot är en 10 ml flaska med e-juice utan smak och med 18 mg nikotin.

Vanligtvis kommer shortfill i 60ml-flaskor, med 50ml e-juice i sig, utan nikotin. Genom att lägga till en eller flera nikotinshots uppnår du önskad nikotinstyrka.

Hur många nikotinshots behöver jag?

—————-

Önskad mängd: 30 ml
Önskad styrka: 3 mg nikotin

Din 30 ml flaska innehåller 25 ml e-juice. Tillsätt 5 ml (hälften) av en nikotinshot på 18 mg. Skaka sedan noga.

—————-

Önskad mängd: 60 ml
Önskad styrka: 3 mg nikotin

Din 60 ml flaska innehåller 50 ml e-juice. Tilsätt 10 ml (en hel nikotinshot) på 18 mg. Skaka sedan noga.

—————-

Önskad mängd: 30 ml
Önskad styrka: 6 mg nikotin

Din 30 ml flaska innehåller 20 ml e-juice. Tillsätt 10 ml (en hel nikotinshot) på 18 mg. Skaka sedan noga.

—————-

Önskad mängd: 60 ml
Önskad styrka: 6 mg nikotin

Din 60 ml flaska innehåller 40 ml e-juice. Tillsätt 2 st. 10 ml nikotinshots. Skaka sedan noga.

—————-

Vi har även designat en Nikotinkalkylator som du kan använda för att beräkna hur mycket nikotin du skall tillsätta för att få önskad styrka.

HÄR kan du läsa mer om hur du blandar E-juice

Vi har skrivit en Guide om hur du undviker att bränna dina coils. Du hittar den HÄR

 

Spørsmål om levering/bestilling

TPD er EU’s nye tobakksdirektiv. Den nye reguleringen påvirker forhandlere av e-sigaretter og brukere av damp på følgende måter:

Fra 2018 kan vi kun selge e-juice på 10. ml. flasker. Dette forbudet gjelder kun e-juice med nikotin.

I tillegg har vi kun mulighet til å selge tanker med maks 2 ml. kapasitet.

Batterier og moder påvirkes ikke av TPD.

Det tar normalt 5-10 dager for sendinger til Norge. Vi prøver alltid å sende varen samme dag som vi mottar bestillingen. I disse dager tas nesten alle pakker inn til kontroll i tollen. De har ofte et etterslep på 1-2 uker, noe som dessverre gjør at leveransene kommer mye senere enn før.

Nikotinholdig e-væske og e-sigaretter kan lovlig innføres fra utlandet som røykeavvenningsprodukt av privatpersoner. Det er legemiddellovgivningen jf. forskrift om tilvirkning og import av legemidler som gjelder. Mengden ved innførsel kan ikke overskride tre måneders forbruk.

Ved medbringing er det ulike krav avhengig av hvilket land produktet importeres fra. Innenfor EØS/EU kan du medbringe e-sigaretter og e-væske så lenge produktet er lovlig anskaffet og til personlig bruk.

OBS: Det kan være behov for en legeattest på at produktet er ment for røykeavvenning for å få produktet utlevert fra tollen. Vi har sett en økning i håndhevelse av denne regelen, og anbefaler alle som importerer e-sigaretter eller e-væske med nikotin fra utlandet å ordne en legeattest på at de bruker e-sigaretter for å slutte å røyke.

Vi anbefaler at du velger frakt med sporing. Da har vi flere muligheter for å finne igjen din pakke hvis du har spørsmål om, eller problemer med din levering.

Gjeldende regler lar deg bestille inntil 3 måneders forbruk til eget bruk.

Kort fortalt: Nei, du betaler ikke VAT når du bestiller fra Norge.

Prisene som er oppgitt på nettsiden vil normalt vises inkludert MVA. Dersom du er pålogget med en konto registrert med adresse i Norge eller utenfor EU vil prisene vises uten MVA.

Når du oppgir Norge som land i kassen vil MVA/VAT automatisk trekkes fra totalbeløpet du skal betale.

Sporingslenken fra PostNord som du får av oss gjelder kun i Sverige. Når pakken kommer til Norge er det den norske speditøren som tar over. Du kan spore pakken din via en av de norske speditørene:
Posten.no eller
Bring.no

Vær oppmerksom på at du bare kan spore pakken din hvis du har valgt frakt med sporing.

Vi er pålagt etter svensk lov å innhente denne informasjonen for å sjekke at du er gammel nok til å handle i vår nettbutikk.

Klarna håndterer aldersbekreftelsen, så verken vi eller Klarna ser eller lagrer personnummeret ditt.

Hos oss handler du alltid momsfritt. Dette betyr at hvis pakken blir tatt med til inspeksjon, legger posten toll og merverdiavgift til det beløpet du handlet for. Dette er ikke noe vi kan kontrollere, dessverre, men det er norske tollregler.

Andre spørsmål

Vi har flyttet vår nettbutikk til Sverige og til en ny plattform, slik at vi kan levere raskere til Norge. Det betyr at du må lage deg ny brukerkonto i vår nettbutikk. Hvis du allerede har laget en konto på vår nye nettbutikk, men ikke husker passordet ditt, kan du klikke på Lost Password under innloggingen.

Ettersom nikotin regnes som restriksjonsbelagte varer, har vi ikke lov til å sende disse med VOEC. Du betaler derfor ingen merverdiavgift på dine kjøp fra oss. Dette betyr at at Posten vil legge til merverdiavgift og toll dersom pakken blir tatt med til inspeksjon.

Vi selger kun til personer over 18 år. Ved å bestille fra vår nettside attesterer du samtidig på at du er over 18 år.

Vid import till Norge så tar norska tullen an avgift på 299NOK per paket +Moms 25%. Sen tillkommer från och med första januari 2024 även nikotinskatt enligt nedan.

importavgifter norge

Om du inte hittade svar på dina frågor, Vänligen Kontakta oss.