Villkor gällande försäljning och användning

Dessa villkor uppdaterades senast den 18 juni 2024.

Åldersgräns

Vi tillämpar 18-års åldersgräns vid köp av alla våra produkter. Detta gäller även för produkter som inte regleras av tobakslagen, som exempelvis batterier och bomull. Vi förbehåller oss rätten att kontakta polis vid misstanke om langning till minderåriga, då detta är olagligt enligt svensk lag från och med 1:a Juli 2017.

Vid minsta misstanke om urkundsförfalskning, langning till minderårig eller försök till köp av minderårig förbehåller vi oss rätten att avbryta köp. Samtliga köp legitimeras i kassan via personnummer kopplat till BankID och kontrolleras även internt. Vid utlämning hos postombud eller paketbox krävs legitimering digitalt via Mobilt BankID eller fysisk legitimation som styrker kundens ålder innan utlämning.

1. Introduktion

1.1 www.se.ismokeking.se inklusive subdomäner (denna webbsida) ägs och hanteras utav Uddevalla Damputstyr AB i Sverige.
1.2 Dessa användarvillkor sätter reglerna mellan dig (kunden) och www.ismokeking.se inklusive subdomäner
1.3 Din användning utav denna webbsida inklusive subdomäner och all service som inkluderas innebär att du accepterar dessa villkor.
1.4 Använd inte denna webbsida eller dess subdomäner om du inte accepterar villkoren. Var god läs villkoren noga innan du lägger en order. Genom att acceptera villkoren är du bunden till dessa. Vi råder dig att skriva ut och spara en kopia av villkoren.

2. Kundinformation

2.1 För att kunna lägga en order på www.se.ismokeking.se behöver du skapa en kundprofil på www.ismokeking.se genom att fullfölja en online registrering.
2.2 Genom att fullfölja registreringen online för att skapa ett kundkonto ger du ditt medgivande till att www.ismokeking.se genomför en verifikation samt säkerhetsprocedurer gällande den informationen som angivits i registreringen.
2.3 Det är ditt ansvara att alltid säkerställa att kontaktinformationen du angivit är korrekt innan du skapar kundkontot eller går till betalningsfunktionen.
2.4 Du är själv ansvarig för att handhålla ditt egna användarnamn och lösenord, vilka är nödvändiga för att få tillgång till ditt kundkonto. Du bör säkerställa att du förvarar ditt användarnamn och lösenord på ett säkert ställe och att någon annan inte kan förse sig med den informationen.
2.5 Som kund är du ansvarig för ditt kundkonto och alla handlingar som sker genom det. Om du vet eller misstänker att informationen gällande ditt användarnamn och lösenord eller annan information gällande ditt konto har nått en tredje part bör du kontakta oss omedelbart.
2.6 Våra webbsida är endast avsedd för användning utav vuxna. Genom att lägga en order på www.ismokeking.se och fullfölja köpet garanterar du att du är minst 18 år gammal.
2.7 Genom att lägga en order på www.se.ismokeking.se och fullfölja köpet garanterar du att du är juridiskt kapabel till att ingå ett bindande kontrakt och att du inte på något sätt är förhindrad av lagen att ingå i dessa villkoren.
2.8 Vi förbehåller oss rätten att vid missbruk utav dessa villkor sätta restriktioner eller ta bort din access till webbsidan. Vid en sådan situation där vi anser detta nödvändigt förbehåller vi oss rätten att genomföra detta utan vidare förklaringar.

3. Integritet

3.1 Vi tar din integritet på största allvar. Vi följer dataskyddsförordningen. För mer detaljerad information läs under Integritetspolicy.

4. Prissättning och äganderätt

4.1 Vi gör vårt yttersta för att säkerställa att prissättningen på vår webbsida är korrekt. Om det mot förmodan skulle inträffa en felaktig prissättning förbehåller vi oss rätten att antingen annullera ordern eller kontakta dig angående det riktiga priset och därefter komma överens om en eventuell extra betalning eller om du har betalat för mycket kontakta dig för en återbetalning. En order kan annulleras eller korrigeras utav oss fram tills dess att den fraktats ifrån vårt lager.
4.2 Vi förbehåller oss rätten att justera alla produkters pris utan förvarning.
4.3 Äganderätten för någon utav våra produkter övergår inte ifrån oss till dig (kund) förrän vi har mottagit och bearbetat en giltig betalning, betalningen har godkänts och ordern har skickats.

5. Din order

5.1 När du lägger en order får du automatiskt ett bekräftelsemail från oss för att bekräfta din order. Din order innebär en förfrågan till oss gällande att köpa varorna som specificeras i din order.
5.2 Din förfrågan har endast accepterats av oss när vi har skickat ett bekräftelsemail gällande ditt köp.
5.3 Produkter som inte är inkluderade i bekräftelsemailet är heller inte inkluderade i din order eller avtalet mellan dig som kund och www.se.ismokeking.se.
5.4 Vi förbehåller oss rätten att pausa eller inte genomföra ordrar där transaktionen innehåller ofullständiga uppgifter eller uppgifter som inte kan verifieras samt om vi misstänker bedrägeri.
5.5 Om vi inte lyckas fastställa dessa uppgifter eller lösa situationen görs en återbetalning på det fullständiga beloppet till det kortet som användes vid köpet. Vi erbjuder ingen annan form av återbetalning eller kredit och återbetalningen kan inte göras till ett annat kort eller konto än det som användes vid köpet.
5.6 Vid köp av produkter som innefattas av TPD-lagen så skickar vi endast produkter som är godkända och registrerade. Detta gäller till privatpersoner i Sverige, om en produkt inte för närvarande är godkänd kommer vi att kontakta dig med ersättningsförslag. 

6. Frakt och tullregler

OBS! Postnord levererar numera ofta varubrev utanför din dörr eller brevlåda. Så om du väljer standardfrakt accepterar du denna typ av leverans.

6.1 Alla ordrar som vi mottager skickas beroende på tillgänglighet.
6.2 Vi förbehåller oss rätten att skicka produkter vid ett senare tillfälle (upp till 37 dagar efter köpet) om den beställda varan inte finns i lager vid köptillfället. Om denna situation uppstår kontaktar vi dig.
6.3 Vi avsäger oss ansvaret vid förseningar orsakade av strejk samt händelser vi inte kan styra över. Om en sådan situation uppstår kommer du att erbjudas ett alternativt fraktsätt eller full återbetalning.
6.4 www.ismokeking.se kan inte stå för eller garantera att produkterna som finns tillgängliga för köp på webbsidan är lämpliga eller lagliga på platser utanför Sverige, eller att produkterna och/eller leveransen följer några lagar eller krav som tillämpas på den platsen du befinner dig.
6.5 Om du beställer en produkt utanför Sverige är mottagaren av produkten ansvarig för att tullavgifter och/eller eventuella taxor som läggs på inom det landet som produkten skickas till. Det kan även inträffa att ditt paket blir försenat eller öppnat av tullverket när paketet ankommer till det landet som paketet beställts till. Vänligen ta hänsyn till att vi inte kan ge våra kunder specifika råd gällande avgifter och taxor.
6.6 Om du väljer att göra en beställning genom webbsidan från en plats utanför Sverige är det du som kund som ansvarar för att uppfylla de lagar och krav som ställs.
6.7 Outhämtade paket som skickas tillbaka till oss innebär en avgift för dig som kund på 250SEK för inrikesordrar och 350SEK för utrikesordrar.
6.8 När vi får ett paket i retur på grund av felaktig adress eller ej upphämtat så kommer vi kontakta dig och erbjuda dig att köpa en ny frakt för att få ditt paket. Om du inte svarar eller hör av dig på 30 dagar kommer paketet att destrueras.
6.9 Vi förbehåller oss rätten att ändra fraktsätt från Postnord Varubrev till DHL om vi anser att paketets värde gör att paketet bör hämtas på ombud.

7. Ångerrätt, returer och återbetalning

7.1  Enligt reglerna för konsumentskydd (distansförsäljning) har du rätt att ångra ditt köp. För att få göra detta måste du först meddela oss skriftligt genom att maila till info@ismokeking.se inom 14 arbetsdagar gällande fr.o.m. den dagen du mottagit leveransen.
7.2 Som det står i den förra punkten måste du alltså meddela oss skriftligen vid ett ångrat köp, ett telefonsamtal gäller inte som ångerrätt.
7.3 I enlighet med Lagen om distansavtal så gäller inte rätten till ångrat köp, retur eller återbetalning om du har använt varan, bortsett från om du har mottagit en defekt produkt som ska reklameras.
7.4 Om du har brutit förpackningen (gäller även inplastade produkter) gäller endast returrätt vid reklamation.
7.5 Vi har ingen ångerrätt för använda eller öppnade produkter p.g.a. hälso- och hygienskäl. Vi har inte heller någon ångerrätt på specialbeställda produkter. Det enda undantaget är vid reklamation.
7.6 Vänligen kontakta oss i det fall att du har mottagit en defekt vara så att vi kan ersätta den. Mer information finner du under Garanti.
7.7 När du får varorna är det viktigt att du synar dom direkt och jämför med kvittot för att se om någon vara är defekt eller om det saknas något. Om så är fallet bör du kontakta oss inom 7 arbetsdagar via mail. Hinner det gå mer än 7 arbetsdagar innebär det att du har accepterat varorna i det skick de är.
7.8 Vi erbjuder en 14 dagars ångerrätt på de flesta av produkterna i vårt sortiment. Alla returer måste inkomma till oss inom 30 dagar efter att betalningen genomförts, produkterna måste returneras i sin originalförpackning ihop med alla tillbehör och dokument i den ursprungliga förpackningen. P.g.a. strikta hälso- och hygienskäl kan vi inte återbetala eller ersätta öppnade förpackningar eller engångsprodukter. Vi gör ingen återbetalning utav fraktkostnaden vid en retur. Du får även själv stå för returportot.
7.9 Alla produkter måste ha mottagits av vår returavdelning inom 30 dagar efter att köpet registrerats för att man ska vara berättigad en återbetalning. Vid en reklamation gäller 14 arbetsdagar efter att returblanketten skickats ifrån oss. Adressen till returavdelningen skickas till din e-mailadress och står även på returformuläret.
7.10 Vänligen notera följande procedur gällande returer till oss:

7.10.1 Skriv och skicka ett e-mail till info@ismokeking.se där du beskriver ärendet; vilken vara det handlar om och varför du önskar att returnera. Vår kundtjänst tar sen hand om ärendet.
7.10.2 Lägg tillbaka produkterna i originalförpackningen, inklusive eventuella tillbehör, broschyrer, manualer och garantikort. Vi kan tyvärr inte genomföra återbetalning om produkten är inkomplett.
7.10.3 Om originalförpackningen till produkten har skadats eller förstörts har du endast rätt till en återbetalning om produkten är defekt. Även om du returnerar en defekt vara, där originalförpackningen skadats eller förstörts, så måste du säkerställa att den packas ordentligt när den fraktas tillbaka till oss.

7.11 Processen för en återbetalning tar ca 1-2 veckor efter att vi mottagit returen.
7.12 Du ansvarar själv för fraktkostnaden vid en retur.
7.13 Produkter bör sändas med spårbar frakt med leverans till vår adress (ej till ombud).
7.14 Vi står inte för en återbetalning om en vara försvinner eller blir stulen medan den fraktas till oss.
7.15 Om en vara försvinner eller blir stulen i en retur till oss så bör du kontakta fraktbolaget för en kompensation istället.
7.16 Vid ångrat köp gällande oanvända produkter bör dessa returneras omgående till adressen nedan:

Uddevalla Damputstyr AB
Returavdelningen
KUNGSGATAN 10
451 30 Uddevalla
Sverige

7.17 Vänligen notera att vi inte står för någon kostnad gällande postkurirer och expresstjänster vid någon leverans eller för någon fraktkostnad.

7.18 OBS! Om du väljer icke spårbar frakt via postnord så kan ditt paketet lämnas utanför din dörr eller vid din postlåda! 
Då ansvarar du själv för att det inte kommer bort. Skulle ditt paketet inte finnas där när du kommer hem så behöver du polisanmäla händelsen och bifoga en kopia på anmälan innan vi kan göra retur.

8. Klagomål

Vi strävar efter att besvara alla kundklagomål eller förfrågningar inom 5 arbetsdagar.

9. Felaktig vara

Om du upplever ett fel med en vara kan den returneras till oss enligt beskrivningen ovan i punk 7.

10. Garanti

10.1 Alla garantier, säkerheter, representationer och villkor utöver de som uttryckligen anges här, oavsett om de är uttryckliga eller underförstådda enligt lag, gemensam lag, handelsanvändning eller på annat sätt, och om det är skriftligt eller muntligt med avseende på www.ismokeking.se, produkter och leveranser av din order är härmed uttryckligen uteslutna i den utsträckning som tillåts enligt lag.
10.2 Produkter ifrån iSmokeKing omfattas av garantier vid händelse av defekter i utförandet eller materialet.
10.3 Garantin gäller strikt  originalprodukter under följande villkor:
10.4 USB-laddare, USB-billaddare och EU-väggladdare har en garanti på 12 kalendermånader från det datumet köpet gjordes och kan ersättas eller repareras av oss efter vår bedömning max en gång.
Batterier är förbrukningsartiklar och har en garanti på 30 kalenderdagar från inköpsdatumet. Batterierna tillverkas med den högsta standarden, men kapaciteten minskar efterhand de används, speciellt om de inte används på rätt sätt. Den förväntade livslängden på ett batteri till elektroniska cigaretter är omkring 2-4 månader med minst 150 i- och urladdningar, beroende på omfattningen utav användandet. För bästa användarupplevelse rekommenderas att man kontinuerligt byter ut batteriet. Ersättningsbatterier finns att köpa på www.se.ismokeking.se.
10.5 Garantin gäller ej defekter orsakade av felaktigt användande, fel eller otillräckligt underhåll, felaktig laddning eller användning utav alternativa laddningsadaptrar eller obehörig modifiering inklusive användningen utav e-juice.
10.6 Påfyllnad/e-juice täcks inte av några garantier då det är en förbrukningsvara samt även p.g.a. hälso- och hygienskäl.
10.7 Garantier gäller ej då en vara har använts på felaktigt sätt jämfört med dess användarinstruktioner eller om varan har använts utan omsorg.
10.8 Om du önskar att returnera en vara p.g.a. ett fel eller en defekt måste du först kontakta oss på info@ismokeking.se så fort du upptäckt felet. Om du inte gör detta eller fortsätter att använda en vara som du hittat ett fel/defekt på så försvinner din rätt till ersättning. För att läsa mer om specifika villkor för returer vänligen läs punkt 7. om Ångerrätt, returer och återbetalning.
10.9 Alla byten och ersättningar kräver en komplett ifylld returblankett om inte annat angivits. Returen måste inkomma till vår returavdelning senast 30 dagar efter att köpet genomförts. Vid en reklamation gäller 14 dagar efter det att du har fått returblanketten ifrån oss. Om vi inte mottagit returen inom den angivna tidsramen förlorar du rätten till ersättning. För mer specifik information gällande returer och ångerrätt se punkt 7.
10.10 Vi förbehåller sig rätten att neka alla förfrågningar om returer och byten som inte möter de villkor och krav som angivits.
10.11 Garantier gäller endast för varor köpta på www.smokeking.se. Produkter som inhandlats på andra platser eller webbsidor omfattas ej av garantin.
10.12 Garanti på Engångsvape gäller inte. Eftersom livslängd och antal bloss på engångsvape kan variera ganska mycket då täcks dom inte av garanti.
Enligt tillverkarna kan engångsvape som har 2ml ejuice klara upp till mellan 500 och 800 puffar men antal bloss kan variera ganska mycket beroende på hur stora bloss man tar hur ofta den används mm. Så en exakt livslängd kan inte preciseras eller garanteras tyvärr. En använd engångsvape kan därför inte reklameras pga skillnader på antal bloss. Läs mer om verkligt antal bloss här.

11. Begränsningar och ansvarsfrihet

11.1 Om innehåll och information tillhandahålls på hemsidan utan kostnad avsäger vi oss allt ansvar för sådant innehåll och information.
11.2 Alla affärsförluster (inklusive men inte begränsat till) förlust av vinst, inkomst, intäkter, skador på goodwill, förlust av andra kommersiella kontrakt, andra kommersiella möjligheter är alla undantagna.
11.3  Alla indirekta, följdskador eller särskilda förluster eller skador är uteslutna.
11.4 Alla övriga förluster eller skador som inte rimligen kan förutses vid tidpunkten för kontraktet mellan dig och oss är också uteslutna.
11.5 Alla förluster relaterade till förlust eller korruption av data, databaser, system, programvara eller hårdvara är uteslutna.
11.6 Dessa villkor utesluter inte eller begränsar ansvaret för dödsfall eller personskada som orsakats av dig eller oss.
11.7 Dessa villkor utesluter inte eller begränsar ansvaret för bedrägeri eller bedräglig förvrängning som orsakats av dig eller oss.
11.8 Dessa villkor utesluter inte eller begränsar ansvaret om detta strider mot gällande lag för denna jurisdiktion.
11.9 En annan förlust som uppkommer och huruvida orsakats av skada (inklusive försumlighet), kontraktsbrott eller liknande, även om det är förutsebart.

12. Händelser bortom vår kontroll

Vi kan inte hållas ansvariga för förseningar eller felaktigheter som vi enligt dessa villkor har skyldighet att utföra om förseningen eller felaktigheten orsakas av omständigheter som ligger bortom vår rimliga kontroll, inklusive men inte begränsat till naturkatastrofer, krig, civil oordning och industriell tvist.

13. Licens

13.1 Vi beviljar dig en licens för att få tillgång till innehållet, informationen och tjänsterna på vår hemsida för personlig användning.
13.2 Med denna licens kan du ladda ner och cache (med din webbläsare) enskilda sidor från vår hemsida.
13.3 Denna licens tillåter dig inte att ladda ner och ändra enskilda sidor eller väsentliga delar av vår webbplats eller att göra vår hemsida tillgänglig via ett intranät där vår webbplats eller en väsentlig del av den är inhyst på det aktuella intranätet.
13.4 Vår webbdesign, layout, innehåll eller text kan inte kopieras, redigeras eller manipuleras på annat sätt utan vårt uttryckliga skriftliga tillstånd.
13.5 Vår hemsida kan inte placeras inom en frameset/ramuppsättningen för en annan webbplats.
13.6 Tredje parter får inte djuplänka till sidor på vår hemsida, utan vårt uttryckliga skriftliga tillstånd. Alla länkar (om inte uttryckligen tillåtet av oss) bör vara på huvudindex sidan på vår hemsida. Dessutom bör innehållet i sådana länkar, vare sig grafik eller text, inte vara vilseledande, falskt, nedsättande eller på något annat sätt stötande.
13.7 Begränsningen av djuplänkning gäller inte partnerföretag som vill skicka kunder direkt till en viss sida eller produkt för att öka sin försäljning som partnerföretag.

14. Upphovsrätt

14.1 Allt innehåll, databaser, grafik, knappar, ikoner, logotyper, layouter samt utseende och känsla innehar vi upphovsrätten till, såvida inte annat angetts.
14.2 Datautvinning, utvinningen eller användningen av produktinformation från vår webbplats är inte tillåten utan vårt uttryckliga skriftliga tillstånd.

15. Användargenererat innehåll

15.1 Om angivna platser finns kan du där tillhandahålla recensioner eller offentlig feedback på webbplatsen för produkter som köpts av dig, även känt som användargenererat innehåll.
15.2 Därsom angivna platser finns kan sådant användargenererat innehåll tillhandahållas i olika format och medier; text, ljud, video och stillbilder.
15.3 Som en del av att tillhandahålla detta innehåll till oss godkänner du att du ger oss en världsomspännande, oåterkallelig, icke-exklusiv och royaltyfri licens för att använda, distribuera, redigera, översätta och omorganisera sådant innehåll, som vi behöver, inklusive underlicensiering till andra parter.
15.4 Sådant innehåll ska inte bryta mot någon annan parts immateriella rättigheter. Vidare ska innehållet inte vara olagligt eller kunna bryta mot lagarna i någon jurisdiktion där den kan visas.
15.5 Vi förbehåller oss rätten att ta bort innehåll som bryter mot eller riskerar att bryta mot dessa villkor.
15.6 Vi tar dock inget ansvar för granskning eller övervakning av användargenererat innehåll.
15.7 Eventuella klagomål om sådant innehåll av rättighetsinnehavare eller någon användare eller besökare på vår hemsida ska riktas till oss med hjälp av våra kontaktuppgifter listade i slutet av dessa villkor.

16. Skadestånd

Genom din användning utav vår webbsida avsägs vi allt ansvar, både nu i framtiden, mot alla eventuella påståenden mot dig relaterade till brott mot dessa villkor. Sådana skadestånd innefattar (men begränsas inte till) alla juridiska kostnader och liknande, alla övriga utgifter, skador eller uppgörelser som uppkommer genom att du brutit mot villkoren.

17. Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att när som helst göra ändringar i våra användarvillkor, detta utan att informera dig. Ändringarna gäller (om inte annat angivits) fr.o.m. publiceringen på vår webbsida.

18. Rättigheter

Vi förbehåller oss rätten att tilldela våra rättigheter och även våra skyldigheter enligt dessa villkor utan att meddela dig. Tilldelningsrätten gäller endast för oss och gäller inte på något sätt dig som kund.

19. Enskilda avtalsbestämmelsers ogiltighet

Ovannämnda punkter, underavsnitt och klausuler i dessa villkor ska läsas och tolkas oberoende av varandra. Om någon del av detta avtal eller dess stycken, underavsnitt eller klausuler är ogiltiga ska det inte påverka de återstående punkterna, styckena och klausulerna.

20. Waiver

Underlåtenhet att genomdriva eventuella upplupna rättigheter enligt dessa villkor är inte att tas som eller anses vara ett upphävande av dessa rättigheter av oss om vi inte bekräftar uppsägningen skriftligen.

21. Tredje parter

Dessa villkor gäller mellan dig som kund och oss, www.ismokeking.se. Dom gäller inte för, eller gynnar någon tredje part. Dom är heller inte beroende av någon tredje part.

22. Villkor och avtal

Avtalet mellan dig och oss grundas helt och håller på dessa villkor.

23. Dina lagstadgade rättigheter

Om du agerar som konsument är dina lagstadgade rättigheter opåverkade.

24. Jurisdiktion

Dessa villkor ska tolkas och verkställas i enlighet med svensk lag och ska omfattas av de svenska domstolarnas exklusiva behörighet.

Kontaktinformation:
info@ismokeking.se

UDDEVALLA DAMPUTSTYR AB
KUNGSGATAN 10
451 30 UDDEVALLA
SVERIGE