Tillbaka till guider

Vad är en Vape/ E-cigarett?

En vape eller elektronisk cigarett är en elektronisk enhet som simulerar rökningen av en cigarett. Den består av en tank och en strömkälla. Tankarna kan antingen vara med utbytbara coilar eller så kan det vara en kapsel/pod. Pod är tankar med en inbyggd coil. Istället för rök andas du in ånga.

Hur fungerar en Vape/ E-cigarett?

En vape/E-cigarett fungerar genom att e-juice förångas så att du kan andas in den på samma sätt som med en vanlig cigarett. Skillnaden är att vätskan förångas och inte att bladen förbränns. När du ska köpa en e-cigarett kan du antingen köpa en mod och tank separat, ett komplett paket med mod och tank eller podsystem. Ett podsystem har förenklat en del av vapningen genom att du inte behöver trycka på en knapp för att aktivera den och du byter ut hela podden när den är utsliten istället för att behöva skruva loss coilen som finns inne i tanken. Dessa podsystem är vanligtvis också mycket mindre i storlek.

Vad består e-juice av?

E-juice, även kallad e-vätska eller vape-vätska, består av PG (propylenglykol), VG (vegetabiliskt glycerin) och smakessenser. PG är det ämne som förhöjer smaken i e-juice, det gör e-juice lite ”skarpare” och är också ganska tunnflytande. VG är det som skapar det mesta av ångan, är lite sötare och har också en tjockare konsistens. E-juice finns i olika blandningsförhållanden, det är normalt vid 50VG / 50PG – 80VG / 20PG. Det finns vanligtvis alltid mer VG än PG i e-juice. Detta gör också e-juicen lite tjockare och att den inte upplevs lika skarp i halsen när du vejpar

Komponenter i en vape

  • Tank: Håller e-vätskan och förångar den för att producera ånga
  • Coil: Ansvarar för att värma upp vätskan och förvandla den till ånga.
  • Strömbrytare: Används för att sätta på / stänga av e-cigaretten och även för att aktivera den när du ska vejpa.
  • Batteri: Varje E-cigarett behöver en strömkälla, den kan antingen vara ett inbyggt batteri eller ett externt batteri.
  • Display: Visar batterinivå, Ohm, Watt och vape-läge. Power +/-: Används för att ställa in wattnivån på mod.
  • Laddningsport: Där du laddar din e-cigarett, vanligast med en Micro-USB-port.

Du hittar alla våra produkter här: Mods, tankar, coilar och batterier

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp! Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.