tillbaka till guider

Hur-man-lagar-en-engangs-vape

Hur du Fixar en Engångs Vape som inte fungerar

De flesta engångsvapes är avsedda att användas och kasseras när de har tömts på e-juice. En betydande fördel med att använda engångsvapes är att du har mindre underhåll och sällan några inställningar.

Det kan vara ganska frustrerande när en engångsvape inte fungerar. Detta problem kan bero på olika saker, och varje orsak kräver olika åtgärder. Till exempel, tror du att e-juicen i vejpen har tagit slut? Detta kan vara en av anledningarna till att din engångs e-cigg inte fungerar. Läs vidare för att lära dig om många andra orsaker och hur du felsöker dem.

Viktiga komponenter i en engångsvape

Enligt sin design och struktur driver batteriet i engångsvapen coilerna som i sin tur förångar e-vätskan. Men eventuella problem med anslutningarna, antingen från batteriet eller coilarna, kan orsaka att den inte fungerar.

Vont-To-Go-engangs-vape-mesh-800 puffar-20mg-front-svenska

Här kan du köpa Vont To-Go Engångsvapes med Mesh Coil.

Här är några viktiga komponenter som du bör känna till i en engångsvape

E-Juice Tank: Tanken är reservoaren för e-juicen du använder. Det enda problemet som kan uppstå här är om din e-juice tar slut eller om luftbubblor täpper till utloppet i tanken.

Batteri: Engångsvaporizers har integrerade batterier som driver vejpen när du drar luft genom munstycket. Så olika problem med batteriet kan hindra vapen från att fungera korrekt, vilket du kommer att se i nästa avsnitt.

Coil: Detta värmeelement omvandlar e-juicen i din vape till ånga. Coilen aktiveras endast när batteriets elektriska ström flödar (Dvs när du vejpar). Om några droppar e-juice kommer i kontakt med den uppvärmda coilen förvandlas det omedelbart till ånga.

Munstycke: Detta är där du inhalerar din vape från. Munstycket fungerar också som en strömbrytare för att aktivera vapen.

Vozol-Star-600-engangs-vape-mesh-20mg-front-svenska

Se alla engångsvapes från Vozol här.

Möjliga orsaker till att en engångsvape inte fungerar

Var och en av de ovan nämnda komponenterna spelar en viktig roll för att en engångsvape ska fungera korrekt. Det innebär att en eventuell felaktighet i någon del kan orsaka att hela enheten slutar fungera.

Här är några möjliga orsaker:

Blockerade luftflödeshål: Förutom munstycket har varje engångsvape små luftintagningshål på sidorna. På grund av deras små storlek kan dessa lufthål enkelt täppas till och därmed hindra att vakuumeffekten aktiveras när du suger på munstycket.

Felaktigt batteri: Strömmen från batteriet kommer bara att flöda om det har tillräckligt med laddning. De flesta engångsvaporizers har ljusindikatorer på sidorna som visar återstående laddning i batteriet. Du behöver titta på indikatorn när du vejpar.

Blinkande ljus innebär att batteriet har laddning. Inga ljus innebär antingen att batteriet är urladdat eller att det har felaktigheter. Batteriet kan endast felaktig om vapan har tappats i golvet eller hamnat i vatten.

Undrar du hur du kan veta om batteriet är felaktigt?

Det finns inget exakt sätt att testa om batteriet är felaktigt. Men du kan dra slutsatsen utifrån hur du har använt vejpen. De flesta engångs e-cigaretter räcker till cirka 600-800 puffar. Det betyder att om du nyligen har köpt den och inte har inhalerat hälften eller nära ditt 599:e bloss, är det möjligt att batteriet är felaktigt. Men tänk på att det är en grov uppskattning av bloss, om du inte tar väldigt små och korta bloss så får du förmodligen ut färre antal bloss än angivet.

Slut på E-juice: Hur snabbt kan e-vätskan ta slut? Det beror på hur hårda och långa bloss du drar. Du behöver ta lugna och stadiga bloss. Om du däremot har tagit hårda bloss kan du ha förångat all tillgänglig e-juice i din vape. Då får du ofta även en bränd smak.

Tyvärr går det inte att fylla på engångsvapes, så om du har tömt e-juicen finns det inget du kan göra förutom att kasta enheten.

VapeM8-VM7000-engangs-vape-front-svenska

Kolla in vår nya Nikotinfria Engångs VapeVapeM8 VM700 med hela 7000 bloss!

Felsökning och åtgärder för en engångsvape som inte fungerar

Var och en av de ovan nämnda orsakerna kan vara boven bakom att din vape inte fungerar. Men hur kan du hitta orsaken och åtgärda problemet?

Här är några lösningar som kan hjälpa dig:

Kontrollera indikatorljusen när du vejpar

Om din vape inte har indikatorljus finns det inte mycket du kan göra. Men om ljusen blinkar och det ändå inte kommer ånga vid munstycket, betyder det att batteriet fungerar.

På samma sätt, om ljusen inte blinkar och enheten inte har laddningsportar, finns det nästan inget du kan göra för att återuppliva det urladdade batteriet. Om du har en laddningsbar enhet kan det vara nödvändigt att ansluta den till ström. Kom ihåg att använda icke- auktoriserade anslutningar för att ladda en engångsvape är farligt och kan leda till att enheten antänds eller att batteriet exploderar.

Kontrollera munstycket

Om du bär med dig vape i fickan kan det vara möjligt att munstycket har blockerats av smuts och bomullspartiklar. Sådana blockeringar minskar den tillräckliga lufttillförseln som krävs för att aktivera enheten. 

Bästa lösningen i ett sådant fall är att ta bort munstycket och kontrollera om det finns några hinder.

Om du har ett fast munstycke kan du använda spetsen på en tandpetare eller en nål för att rensa eventuella fastkörda partiklar i luftintagsöppningen.

Kontrollera om luftflödeshålen är blockerade

Använd spetsen på en tandpetare, nål eller en knappnål för att försiktigt rensa eventuella hinder som fastnat i luftflödeshålen.

Ta en paus från vape-pennan

Om du har tagit långa och kraftiga bloss kan du ha försvagat vätskeabsorberaren. Tyvärr finns det inte mycket du kan göra här förutom att låta enheten vara i några minuter. Detta, tillsammans med några försiktiga skakningar, kan hjälpa coilen att återabsorbera fukt.

Om vape-pennan fungerar efter denna åtgärd bör du minska på de kraftiga blossen och istället ta lugna och stadiga bloss.

Skaka försiktigt på e-cigaretten

Det kan finnas luftbubblor fastklämda mellan e-vätskan och coilarna. Genom att försiktigt skaka eller knacka på vape-pennan kan du hjälpa till att lösa upp eventuella fångade luftbubblor. I det här fallet kan det också vara bra att ta en paus några minuter innan du fortsätter att använda vape-pennan.

Kontakta din återförsäljare för att göra en reklamation

Om din vape slutade fungera direkt efter att du öppnade den kan det vara värt att kontrollera om din säljare har en returpolicy. Eftersom engångsvapes ofta massproduceras kan små avvikelser leda till att enheten slutar fungera.

Frunk-Bar-vape-banner-liten

Här kan du se alla våra vapes från Frunk Bar.

Slutsats

Om inget av ovanstående åtgärder hjälper finns det inte mycket mer du kan göra än att kasta e-cigaretten. För att förebygga liknande problem i framtiden, se till att köpa dina vapes från pålitliga säljare. Ta lugna och stadiga bloss och undvik att tappa vape-pennan på hårda golv samt håll den borta från regn och vatten.

Här kan du sortera engångs vapes efter smakprofiler hos Engångsvape24.

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.