tillbaka till guider
Frozed On Ice Pineapple Lemon 50ml Shortfill ananas citron vejp ejuice smak

Kan man vejpa gammal E-juice?

Det finns olika anledningar till att en e-juice kan bli dålig. Vi kommer att lista dom här nedan.

Förvaring 

Om du inte förvarar din e-juice på rätt sätt kan den till slut bli dålig. E-juice ska förvaras borta från höga temperaturer och ljus, båda kan göra att din E juice blir dålig. Det bästa stället för förvaring är en mörk och sval plats.

Förvara alltid din e-juice stängd

Det är viktigt att du håller dina e-juicer förslutna på rätt sätt. Ju mer syre som kommer in i flaskan, desto större är chansen att juicen tappar nikotin/smak och blir dålig. Se därför till att hålla locket på när E-juicen inte används.

Hur länge håller en E-juice?

Många e-juiceflaskor har en etikett som anger utgångsdatum, just på grund av produktionslandets regleringar. Det gäller i Sverige endast för e-juice med nikotin. Ofta saknas bäst före datum på shortfills då många menar att tiden börjar när man tillsätter nikotinet. Om du vet med dig att du har haft din e-juice länge bör du kontrollera smak och doft. Vanligtvis håller en E-juice med nikotini 2 år, men den blir sällan dålig förens långt senare.

Vad händer om min E-juice har passerat Bäst före datum?

Separation

När en e-juice har passerat Bäst före datum kan det orsaka separation. I E-juicen kommer då de tyngre delarna att sjunka till botten, då är det bara att skaka den några gånger så att e-juicen blandas igen. Skulle den mot förmodan inte blanda sig trots skakande bör den kasseras.

Färgförändringar

En utgången e-juice kan ofta skifta i färg. En liten färgförändring är ingen fara, men om det sker en drastisk förändring kan det vara bra att lukta och kontroll-smaka av den.

Lukt

Vanliga e-juicer har den doft som överensstämmer med smaken. Utgångna juicer kan till slut komma att lukta mycket annorlunda än de är tänkta att göra. Använd smak- och luktsinne för att avgöra om din E-juice är för gammal för att användas. 

E-juicens konsistens 

Många gånger när en e-juice har gått ut, kommer själva juicen att ändra konsistens. Till exempel, om din nya vätska är tjock, kommer den att tunnas ut ju äldre den blir. Detsamma gäller om en ny E-juice är tunn så kommer den att tjockna ganska mycket.

E-juice med Nikotin i

När en e-juice går ut i datum kommer nikotinhalten att sjunka. Du kommer eventuellt att märka detta eftersom du kanske kommer att behöva vejpa mer på grund av att du inte får i dig lika mycket nikotin som vanligt. Detta är ett tydligt tecken på att din juice har gått ut i datum. Du hittar alla våra e-juicer med nikotin i HÄR

Smak

Det sista som kan hända är att smaken ändras drastiskt. Även om du inte märker några andra förändringar men att din vätska smakar “pepprigt” eller helt annorlunda, är chansen stor att den förmodligen har blivit dålig och bör kasseras.

Kan man fortfarande vejpa E-juice som har gått ut i datum?

Likt matvaror så är det bäst att använda sig utav sitt lukt- och smaksinne när det kommer till E-juicer. En E-juice som smakar och doftar bra går att vejpa även om bäst före datum har passerat. Är du tveksam ska du dock alltid kassera din e-juice och köpa en ny. Dock är det aldrig farligt utan mer att det kan smaka illa.

Vad är E-juice och vad innehåller det?

Vi har skrivit en utförlig Guide om E-juice och vad den innehåller, 
Läs Guiden HÄR

 

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.