tillbaka till guider

elf-bar-vape-guideAllt du behöver veta om Elf Bar Engångsvape

Elf Bars har ökat i popularitet över hela världen, med en enorm ökning på +280 % av försäljningen av engångsvapes under 2021/2022. De betraktas ofta som kungen av engångsvapeprodukter, med efterfrågan som ökar hela tiden. Deras unika smaker kombinerat med en bred tillgänglighet har gjort Elf Bar till ett världs-känt namn bland vapes. Men vad behöver du veta om Elf Bar? Vilka smaker finns det? Vad är Elf Bars gjorda av? Varför är Elf Bars så populära?

Elf Bar-vapes är den senaste vurmen i vapingvärlden, och de tar marknaden med storm. Efterfrågan på Elfs engångsvapes har ökat snabbt, med enorm popularitet bland vapers som vill ha snygga enheter.

Men varför är Elf Bar engångsvapes så populära utöver deras slimmade och stiliga design? Vilka specifika egenskaper gör Elf Bar engångspoddar så attraktiva?

Bekvämlighet och portabilitet

Den främsta anledningen till att Elf Bar engångsvapes är så populära är på grund av deras bekvämlighet. Dessa vapes är otroligt små och lätta, vilket gör dem lätta att bära med sig vart du än går. När det gäller vikt är en Elf Bar bara en bråkdel av vikten av en stor vape som kör en sub-ohm tank, stor tank och högkapacitetsbatterier. Denna portabilitet har gjort Elf Bar attraktiv för kunder som annars kan tycka att en e-cigarett pod är för stora att ha med sig.

De kräver ingen extra utrustning eller underhåll, så du kan helt enkelt ta ut dem ur förpackningen och börja vejpa direkt. Detta gör dem perfekta för folk som alltid är på språng och inte har tid att krångla med traditionell vapingutrustning.

Brett utbud av smaker

En annan anledning till att Elf Bar engångspoddar är så populära är på grund av deras breda utbud av smaker. Dessa vapes finns i en mängd olika smaker som: frukt, godis, läsk, mint och tobak. Det betyder att det finns en smak för alla, oavsett vad du föredrar. Plus, med de olika smakerna som finns tillgängliga, kommer du aldrig att bli trött på att köra samma smak hela tiden.

Se alla smaker från Elf bar hos Engångsvape24.

Enkel användning

Elf Bar’s är också otroligt lätta att använda. Allt du behöver göra är att ta ut podden  ur förpackningen, ta bort gummiproppen från munstycket och börja vaping. Det finns inga knappar eller komplicerade inställningar att oroa sig för, vilket gör Elf Bar engångsvapes till ett bra alternativ för nybörjare.

Prisvärd

Jämfört med andra vapingapparater är Elf Bar mycket prisvärda. Du kan hitta dem i de flesta vapebutiker och onlineåterförsäljare för en bråkdel av kostnaden mot vanliga vape kit. Detta gör dem till ett alternativ för människor som har en budget eller för dem som vill prova vaping utan att investera för mycket pengar i förväg.

Material av hög kvalitet

Trots det låga priset är Elf Bar engångs vapes tillverkade av högkvalitativa material. Dessa enheter är designade för att ge en smidig och konsekvent vejping, och de är gjorda med förstklassiga komponenter. Detta säkerställer att du får den bästa möjliga vapingupplevelsen varje gång du använder en Elf Bar engångsvape.

Här kan du se alla våra Elf Bars.

Elf-bar-banner-2

Vilka Elf Bar smaker är bäst?

Smaken på smaken kan variera beroende på personliga preferenser, men här är några av de mest populära Elf Bar-smakerna:

Kiwi Passionfruit Guava: En exotisk fruktig smak som fångar de tropiska tonerna av söt passionsfrukt och guava.
Blue Razz Lemonade: Erbjuder en smak av söta hallon i kombination med en nyans av saftigt brus för att replikera en söt lemonadläsk. 
Strawberry Banana: En slät och krämig blandning av färska jordgubbar och mogna bananer – mycket lik en nygjord jordgubbs- och banansmoothie.
Peach Ice: En söt smak av persika med en kick av frisk ice.
Cotton Candy Ice: En klassisk karnevalssmak med en isig twist. Sockriga  toner av sockervadd kyls ner vid utandning av en skur av mentol. 
Pink Lemonade: En söt och kolsyrad lemonad med inslag av jordgubbar och hallon. Den kombinerar den syrliga smaken av lemonad med sötman från sommarbär. 

I slutändan är den bästa Elf Bar-smaken subjektiv och beror på personliga preferenser. Vissa människor föredrar fruktiga och söta smaker, medan andra föredrar mer uppfriskande och mintiga smaker. Det är alltid bäst att prova några olika smaker för att hitta den som passar dig bäst.

Läs även: Elf Bar VS Geek Bar

Vad är Elf Bars gjorda av?

E-vätskorna inuti Elf Bars liknar alla andra vape e-juicer och innehåller bara några få viktiga ingredienser. Låt oss ta en närmare titt på var och en av huvudingredienserna:

Vegetabiliskt glycerin: Detta är en naturlig, organisk substans som ofta används i livsmedel och kosmetiska produkter. Det är en klar, luktfri vätska som kommer från vegetabiliska oljor. I Elf Bars används den som bas för e-vätskan och hjälper till att producera ångan.
Propylenglykol: Detta är en syntetisk vätska som används i en mängd olika livsmedel och medicinska produkter. I Elf Bars används den som thinner för e-vätskan och hjälper till att ge en starkare halsträff.
Smaker: Elf Bars finns i en mängd olika smaker, som Blue Razz, Banana Ice och Lush Ice. Dessa smaker uppnås genom användning av konstgjorda och naturliga smakämnen.

Själva enheten (podden) är enkelt konstruerad och innehåller bara några delar:

550mAh batteri, används för att driva Elf Bars tank och LED-ljus.
Tanken, som håller e-juice och sakta släpper ut den till en bomullsbit, som sedan värms upp för att generera ånga.
Lysdioden i botten. Denna lysdiod tänds när du vejpar på din Elf Bar, eller blinkar om enheten har slut på batteri.
Inandningsdetektor. Detta avgör när du andas in /vejpar) på engångsvejpen. När den upptäcker inandning slås den på och producerar ånga.
Plastfodral. Elf Bars plastfodral är vanligtvis färgglada och håller ihop allt samtidigt som de ser stilrena ut.

Elf Bar 600 vape banner

Vilka typer av Elf Bar finns det?

Elf erbjuder en rad olika vape-produkter, som varierar i smak, storlek och nikotinstyrka. Några av de mest populära Elf Bars är:

Elf Bar 600: Detta är en av de mest sålda enheterna från Elf, som erbjuder ett 550mAh batteri och 2ml e-juice. Elf Bar 600 är ett vape-kit för engångsbruk som ger användaren i genomsnitt 600 bloss. Den kommer i ett urval av 27 premium vape smaker med varje enhet färgkodad enligt smaken.
Lost Mary BM600: Den här enheten liknar Elf Bar 600, men med en kortare, tjockare kropp. Den finns också i en rad olika smaker, inklusive persika, banan och druva, och är en av de mest sålda vapes i Storbritannien.
Lost Mary QM600: Det här premiumerbjudandet från Elf Bar har en elegant kristalldesign och ett urval av smaker som inkluderar Cherry Ice, Triple Mango och Pineapple Ice. Den har också ett 550mAh batteri och 2ml e-juice.
Lost Mary AM600: Denna Lost Mary-enhet är mer av en traditionell vapepenna för engångsbruk, men innehåller samma 600 puffar som du kan förvänta dig med andra Elf Bar-enheter.
Elf Bar Lux 600: Denna enhet är mycket lik Elf Bar 600, men innehåller en rad attraktiva och snygga mönster på utsidan av enheten.

Hur använder jag en Elf Bar?

Även om det finns några små skillnader mellan Elf Bars, kan nästan alla deras engångsvapes öppnas och användas på samma sätt.

Börja med att ta bort ytterförpackningen. Inuti hittar du din Elf Bar förseglad inuti ett plastomslag. Riv toppen av omslaget och ta bort din Elf Bar.
Därefter måste du ta bort plastmunstyckets lock (på toppen av ElfBar) och luftflödestätningen på enhetens knapp (som helt enkelt ska lossna).
Nu är din enhet redo att användas. Andas bara in på munstycket på Elf Bar.
Vejpa på din Elf-bar och kassera den på ett säkert sätt när den är tom!

Är Elf Bars säkra?

Förutsatt att du har köpt en äkta produkt är Elf Bars lika säkra som alla andra typer av engångsvapes och är byggda, sedan testade, till en mycket hög standard.

Den största risken är att köpa falska Elf Bars. Falska enheter kanske inte uppfyller samma höga standarder som officiella enheter är föremål för. För att undvika falska enheter, se till att använda den medföljande certifieringsinformationen. Detta är lätt att upptäcka av den holografiska etiketten på sidan av kartongförpackningen. Genom att ange certifieringsinformationen på Elf Bars webbplats kan du omedelbart kontrollera äktheten av din Elf Bar.

Hur ställer jag in en Elf Bar?

Till skillnad från många vape-kit är ElfBars engångsvapes redo att användas direkt ur förpackningen. Det betyder att du helt enkelt kan köpa en Elf Bar och börja vaping omedelbart, utan någon installation krävs!

Vilken E-juice finns i en Elf Bar?

Elf Bars använder nic-salter, och intefreebase nikotin, och varje enhet innehåller cirka 2ml e-juice. När den förångas, ger e-juice med nikotinsalt en mjukare känsla i halsen (mindre riv), vilket kan göra övergången till vaping mjukare för ex-rökare.

Se alla våra engångsvapes här.

Elf-Bar-Banner-3

Kan jag fylla på en Elf Bar?

Nej. Elf Bars är vapeapparater för engångsbruk. Det betyder att de är avsedda att köpas, öppnas, förångas och sedan slängas. Elf erbjuder också pod-kit, som är designade för att återanvändas och laddas, även om dessa är mycket mindre eftertraktade än Elf-engångsvapes.

Är Elf Bars uppladdningsbara?

Nej. Elf Bar engångsartiklar kommer med ett fulladdat batteri som inte är designat för att laddas. När batteriet är urladdat kommer lysdioden på knappen på din Elf Bar att blinka, vilket indikerar att användarna bör kassera enheten och köpa en ny.

Vilken Elf Bar håller längst?

Nästan alla ElfBar engångsvapes är designade för att hålla i cirka 600 bloss, med undantag för Elfs Ciaglike engångsvapesr, som är designade för att ge 400 bloss. Fans av Elf som letar efter vapes med högre kapacitet kan kika Elfs pod-baserade enheter som Elf Mate 500.

Är det nikotin i ElfBar?

Ja, de flesta Elf Bars innehåller nikotin. En 2% Elf Bar kommer att innehålla 2% nikotin, vilket ungefär motsvarar 20mg nikotin. Det finns också nikotinfria varianter av Elf Bar.

Hur många cigaretter motsvarar en Elf Bar?

En standard 2% (20mg) Elf bar innehåller motsvarande nikotin av 48 cigaretter, fördelade på 600 bloss.

Hur länge håller en Elf Vape?

De flesta Elf Bars är designade för att hålla i 600 bloss, vilket kommer att visas på enhetens förpackning. Detta är en uppskattning, vilket betyder att den kan vara något mindre eller mer än vad som annonserats. Denna avvikelse kan uppstå av en rad olika anledningar, inklusive batteritillstånd, e-juicen ålder och hur du vejpar.

Läs mer: Hur länge håller en engångsvape?

Varför smakar min Elf Bar bränt?

Det kan finnas flera anledningar till att din ElfBar smakar bränt. En anledning kan vara att du har ”kedjevapat” under en längre tid vilket kan göra att vissa kemikalier i din e-juice brinner och ger en obehaglig smak. En annan anledning kan vara att ditt vapestransportsystem är torrt eller inte fungerar. När vapejuicen i din Elf Bar tar slut får veken inte tillräckligt med juice men coilen får fortfarande ström från batteriet vilket resulterar i en bränd smak.

Varför läcker min Elf Bar?

En läckande Elf Bar är sannolikt defekt, med skador som sträcker sig till tanken där e-juicen hålls. Det finns väldigt lite som kan göras för att åtgärda läckande Elf Bars. Istället för att försöka lösa problemet själv, vänligen kontakta säljaren som du köpte enheten av, eftersom du har en laglig rätt till återbetalning eller ersättning för felaktiga varor.

ELF-BAR-VAPE-banner

Varför fungerar inte min Elf Bar?

Om lysdioden på enhetens knapp blinkar när du försöker vejpa, betyder det att din ElfBar har slut på batteri. Det finns inget att göra än att slänga den och köpa en ny pod.

Om din enhets lysdiod inte blinkar eller lyser alls är det troligtvis något annat fel, till exempel en lös anslutning eller annat fel. Under dessa omständigheter bör du kontakta säljaren av produkten.

Kan en Elf Bar göra mig yr?

Om du inte är en regelbunden användare av nikotin, kan vaping av en Elf Bar göra att du känner dig yr eller yr. Detta kallas nikotinpåslag och är mycket vanligt för oerfarna nikotinanvändare. Denna effekt finns med alla nikotinprodukter och apparater och är inte bara något som händer med Elf Bars.

Hur mycket kostar Elf Bar?

Kostnaden för Elf Bars varierar beroende på kvantitet, plats och själva butiken, även om Elf Bar engångsartiklar vanligtvis säljs för cirka 99kr i Sverige. 

För företag som köper Elf Bar-produkter i bulk är grossistpriset för de flesta Elf Bars såklart lägre, med ytterligare rabatter för mycket stora beställningar. Detta gör Elf Bars mycket attraktiva för återförsäljare, eftersom deras vinstmarginal är mycket god.

Kontakta oss för grossistfrågor om ElfBar.

Blir Elf Bar dåliga efter utgångsdatumet?

Ja, Elf Bars går ut i datum, med en typisk hållbarhet på cirka 2 år. Dock brukar ElfBar endast skriva ut 1 år, det är extremt lågt räknat då de allra flesta engångsvapes håller i minst 2år. Har du en ElfBar som gått ut i datum så kan du utan problem använda den i minst 2 år efter produktionsdatumet.

Detta beror på att e-juicen i enheten sakta bryts ned över tiden, vilket innebär att äldre enheter kan producera tunnare, mindre smakfull ånga.

Hur förvarar jag bäst min engångsvape?

Elf Bars kommer att hålla längre om de förvaras i en sval, mörk, förseglad behållare, men även med perfekta lagringsförhållanden är det osannolikt att de håller sig fräscha i mer än några år.

Vad är Lost Mary?

Lost Mary är inte ett vapemärke, utan är istället en typ av Elf Bar. Elf’s Lost Mary-serien inkluderar BM600, QM600 och AM600. Dessa engångsenheter är alla något olika i storlek och form, men har några viktiga egenskaper gemensamt:

550mAh batteri.
2ml e-vätska kapacitet.
Cirka 600 puffar.

Lost Mary delar också samma e-smaker, som Cola, Marybull Ice och Double Apple, vilket innebär att du alltid kan njuta av din favoritsmak, oavsett vilken Lost Mary du väljer.

Vad är åldersgränsen för att köpa en Elf Bar?

Endast personer över 18 år får köpa och konsumera Elf Bar engångsvapor i Sverige. I detta avseende bör Elf Bar behandlas på samma sätt som alla andra vaping- eller rökanordningar.

Kan jag återvinna en ELF Bar?

Tvärtemot vad många tror, ja, ELF Bars kan återvinnas… men det är inte alltid enkelt.

En ELF Bar engångsvape är byggd av flera delar, som var och en kan återvinnas eller kasseras på olika sätt. Genom att ta isär en utarmad enhet kan varje del kasseras på lämpligast sätt – minimera avfallet från enheten. Att bara kasta hela enheten i papperskorgen rekommenderas inte och kan undvikas med några försiktiga steg:

Innan du börjar demonteringen, förstå att batteriet är den mest kritiska delen. Litiumbatterier kan vara farliga och bör inte slängas i papperskorgen. Det är viktigt att ta bort batteriet innan du kasserar enheten.

Börja med att ta bort värmepatronen och den luftaktiverade strömbrytaren med en tång eller en skruvmejsel från toppen av enheten. Dra och tryck försiktigt för att ta bort. Detta kommer att exponera batteriet och juicekapseln.

För att ta bort juicekapseln, använd trådskärare eller vass kökssax. Var noga med att inte punktera batteriet, ta sedan bort den genomskinliga tejpen på batteriet, men lämna den blå tejpen intakt. Klipp sedan av kablarna nära batteriet. När alla kablar är klippta kan batteriet tas ur – det måste kasseras på en återvinningscentral eller avfallsstation. Lägg plastdelar i en plaståtervinningskärl.

  • Överdel & munstycke – detta måste tas bort för att påbörja demonteringen.
  • Nedre delen – detta innehåller batteriet och juicekapseln.
  • Juice pod – innehåller e-juicen och en liten coil.
  • Icke-uppladdningsbart litiumjonbatteri (var försiktig)
  • Inandnings-/luftflödessensor – används för att aktivera enheten.

Obs: Att demontera en Elf Bar kan vara farligt på grund av litiumbatteriet. Vidta försiktighetsåtgärder, använd handskar och kontakta en professionell om du är osäker.

Var tillverkas Elf Bar?

Elf Bars engångsvapes tillverkas i staden Shenzhen i Kina. De använder många automatiserade robotar och processer för att göra monteringen så snabb, säker och effektiv som möjligt. 

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.